Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

ИзчистванеОще от Изчистване

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Изчистване е необходимо на организма ни по всяко време, така че той да бъде сигурно и надеждно предпазен от отровите. Те често пъти са в състояние да нанесат непоправими щети на здравословното ни състояние, което и без това е постоянно излагано на рискове. Органът, който събира най-много токсини и вредни вещества е несъмнено дебелото черво, като едва ли е пресилено да се твърди, че броят на бактериите там е повече отколкото има в цялата планета. Необходимо е да помогнем на организма по-лесно да усвоява различните хранителни вещества, така че да управляваме нивото на теглото си. Последното е пряко свързано с изхвърлянето на отровните отпадъци, известни още като шлаки. Власинките са още един елемент, на който следва да се обърне специално внимание, защото именно те играят ролята на всмукатели на храната, когато тя попада в организма ни. Затова на първо място за тях трябва да се погрижим по отношение на почистването.


    Веднъж попаднала във власинките, храната се пренася по кръвта и достига до всички клетки в нашето тяло. В хода на процеса по изчистване на организма обаче има още редица важни неща, чиято роля не бива да се подценява. Млечните продукти, месото, мазнините и още много други вещества са като цяло вредни за организма, ето защо се налага той да бъде периодично почистван, защото в противен случай  със сигурност се стига до запушване. Наслагването на хранителни отпадъци е процес, който вече отваря вратите за така наречената автоинтоксикация, което с по-прости думи означава самоотравяне на организма. Тревожно в случая е следното – токсините се разнасят свободно до всяка една клетка от тялото ни и поради тази причина възникването на разнообразни заболявания е нещо, което не може да се предотврати без взимането на съответните мерки. Необходимо е да помагаме на организма в процеса на изчистването, за да го запазим в отлично състояние и да го предпазим от рисковете, които носят със себе си различните заболявания. Съществуват няколко на брой начина, които могат много да ни помогнат при изчистването на организма. За съжаление няма начин като с магическа пръчка да извадим червата и да ги почистим старателно.


    На първо място изчистване на организма се постига със спирането на хранене непосредствено преди времето за сън. Консумирането на мазна, пържена или сладка храна е още един от начините, благодарение на които организмът се лишава от опасните токсини и отровни вещества. На трето място е важно да пием вода в големи количества, като няма значение кой сезон от годината е настъпил. Нещо повече, във всички диети и хранителни режими, независимо от тяхната продължителност, се препоръчва пиенето на минерална вода. Вместо да пием сладки сокове и газирани безалкохолни напитки, е далеч по-добре да ги заменим с осем до десет чаши вода на ден. Поемането на сок от алое вера и фибри са други две стъпки, с които подпомагаме организма в борбата му срещу отровните вещества. Фибрите изчистват власинките, които, както вече стана дума, са всмукателите на храната за организма ни и затова са много ценни за здравето в дългосрочен план.