Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

ПлатоОще от Плато

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

    Плато е термин, който е пряко свързан със здравословното ни състояние. Естествено в случая не става дума за платата, в които се подреждат различни хранителни продукти, поднасяни по време на закуска, обяд или вечеря. Казано на най-прост език, това е моментно състояние на тялото, при което всеки се намира на прага за отслабване. Може да де говори за подобно явление например при такъв момент, когато въпреки правилното и разделно хранене, не се стига до сваляне или съответно покачване на килограмите. Това е несъмнено един сериозен проблем за здравето ни, който би могъл да се задълбочи ако не се вземат навреме необходимите мерки. Има различни симптоми и белези, по които да познаем явлението и на базата на сериозността на конкретната ситуация да се прибегне до взимането на мерките.Така например през първите две или три седмици свалянето на килограми е чувствително, а тяхното количество често пъти е твърде необичайно явление за всеки нормален човек.


     Като намаляваме обема на калориите, тялото получава необходимата му енергия, която разгражда на глюкоза. От своя страна тя се намира в областта около черния дроб. Плато обаче означава също така, че поради несъстоянието на тялото да се възстановява, мускулната маса отслабва, а това може да се окаже сериозен здравословен проблем. Разхода и съответно прихода на енергия не върви според нормалния ход на нещата, което е поредният признак, че нещо с тялото ни не е наред. Механизмите на застоя са много важни в случая, а на първо място стои въпросът с количеството загубена мускулна маса. При по-възрастните хора това се случва по-бързо за сметка на младите. В началото на режима по принцип за единица време се губят най-много килограми, но едновременно с това се наблюдава и осезаемо отслабване на мускулната маса. Загубата на само три килограма мускули е достатъчна, че да ни даде основания за тревога предвид това, че се възпрепятства нормалното губене на калории. Те са със сто по-малко при положение, че загубата мускули е равна на споменатите вече три килограма. Нужно е да се направи подходящата идентификация на проблема, така че да се действа според конкретните случаи и обстоятелства.


      На първо място проблемът, наречен плато, изисква точна и правилна преценка на баланса на калориите в нашия организъм. Поне в продължение на десетина дни е препоръчително максимално стриктно да се записва всичко, което консумираме, без значение дали това са храни и напитки. Това включва количеството погълната храна, нейният вид и може би най-важното – какво е нейното количество. Ежедневният разход на калории трябва да варира минимум от 500 до 700, в противен случай няма да се стигне до получаването на желаните резултати. 1200 – 1300 калории базов метаболизъм е често срещано явление, което от своя страна го е превърнало в нещо като разпознавателен белег. Става дума за това, че се налага взимането на мерки за покачване на баланса. За повечето хора едва ли е тайна фактът, че на ден е важно да се изгарят 2000 калории. Увеличаване на базовото горене е процес, който е пряко свързан с възстановяването на мускулната маса.