Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Тайната на отслабванетоМоже би си мислиш, че килограмите или болестта ти е най-големия ти враг. Аз прекарах почти цялото си дестство в борба с болестите, а след това, целия си съзнателен живот в борба с килограмите, които получих в следствие на леченията, на които се подлагах.

И ти кавам НЕ! Аз ще ти покажа, кой е най-големия ти враг и, как да се изправиш срещу него.

Следващата история е потресаваща, но отразява най-лошата развръзка, която може да ни сполети, ако не се изправим срещу него – ЛОШИЯ НАВИК.

Горещото лято на 2014 година, сряда, около 15:00ч, сирените на пожарната кола огласят цялото градче Сан Чезарио ди Лече в южна Италия. Колата е повикана по спешност, но този път не става въпрос за пожар или за котка на дърво, а за нещо много по-сериозно. Жертвата е 66 годишен мъж, който не може да излезе от апартамента си. Това е италианеца, който изуми света със своите 350 килограма. 66-годишният жител на Апенините бил под постоянни домашни медицински грижи. Но в сряда същата сутрин се наложило да извикат линейка...

Тъй като носилката обаче била конструирана така, че можела да издържи максимално тегло до 300 кг, спешният екип прибегнали до пожарната, за да изкарат пациента през прозореца на първия етаж на сградата с кран.

Докато чакал пристигането на крана на мъжа му прилошало. Въпреки усилията на лекарите, той починал от инфаркт. Така приключила една дълга и безмилостна борба с килограмите.

 

„Всеки лош навик започва бавно и градира. И още преди да се усетиш, че го имаш, той вече те притежава.“

Зиг Зиглар

 

Как да победя лошия навик? - Като го заместя с добър

Как да разбера кой навик е добър? – Който ме води към целта.

Има три основни стъпки, които трябва да следваме.

1.    Трябва да определиш каква е целта ти.

Целта е това, което те мотивира. Без значение дали: искаш да отслабнеш, или искаш да се чувстваш по-здрав, искаш да можеш да си завързваш обувките, искаш да си купиш роклята, която ти харесва. Целта може да бъде коренно различна за различните хора, но тя е горивото за нашите действия. Моята цел на живота ми беше да отслабна защото това ме прави щастлива. Но дълги години не знаех, че за да постигна тази цел имам нужда от втората стъпка.

 

2.    Да си готов да отвориш съзнанието си за нова информация.

Приемането на различна гледна точка много често ни помага да достигнем целта, защото ако извършваш едни и същи действия, а резултата не ти харесва – време е за нещо ново!

 

3.    Постоянство

Тази стъпка е най-трудната, защото много често ни се налага да извършваме едно и също дейстивие, без да виждаме реални резултати.Това,че не ги виждаме, не означава, че ги няма. Това е така защото тези лоши навици си изграждал много години и няма как да ги заместиш с добри за два дни.

 

Как се случиха нещата при мен?

Минах през десетки диети, спортни програми, хапчета и всичко , което се прадлагаше на пазар с етикета „отслабване“. Резултът беше непостоянен и най-важното, винаги се чувствах гладна, без енергия и нещастна. Когато преживях най-големият си шок в живота – загуба на най-близкия човек, взех решение да променя нещо. Много време се чудих, какво да променя, кое не правя правилно. Оказа се един от най-елементарните и в същото време трудни навици, които всеки един от нас има – храненето. То е свързано с нашето оцеляване и както почти всичко друго в живота, може да ни спаси или да ни убие.

 

Тогава за пръв път разбрах, че аз имам сериозен проблем с храненето. И че съм на път да се унищожа.

 

Много често основната бариера, която ни спира да постигнем това, което искаме е вярването, че е нужно да извършваме драстични и огромни действия. А всъщност малките и постоянни действия, водят до големите резултати. Така постигнах своя резултат, в който вече не боледувам и повече от 5 години не съм надвишила 60 кг.

 

Сега знам защо се получаваше всичко това. Знам как трябва да се храня, за да поддържам здравословно тегло. Знам, кои навици са вредни и как да ги преодолея.

И както всяко пътуване, колкото и да е дълго, започва с една малка стъпка, така и пътя към твоята оптимална физическа форма може да започне с един малък, но много важен навик. Ако развиеш него ще ти е много лесно да развиеш и останалите.

 

Сега ще ти дам този навик, който аз развих преди всичко друго и който ми даде основата към ГОЛЯМАТА промяна.

 Искам  да ти предложа нещо лесно, с което да започнеш първите си стъпки към твоя по-добър живот.  От утре започни да правиш следното: Сутрин след ставане изпивай по 2 чаши топла/хладка вода с изтискан ½ лимон. След това през деня продължи да пиеш вода, като се опитваш постепенно да удвоиш количеството вода, което си пил до сега. Това става не за един ден а поне за 1 седмица до 10 дни. За да ти е по-лесно, препоръчвам преди всяко хранене да изпиваш по 1-2 чаши вода.

 

Предизвикай се, постави си цел и бъди постоянен в първата стъпка, колкото и малка да е тя и аз ти гарантирам, че това ще те доближи до твоя мечтан резултат.

 

Скоро ще публикувам следващата си статия, в която ще споделя втория навик, който ме доведе до моите резултати.

"Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com."