Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Цветно храненеОще от Цветно хранене

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Понятието цветно хранене е едно от интересните явления в областта на правилния начин на живот, който пряко касае здравето ни в дългосрочен план. Като основоположник на термина се счита доктор Дейвид Хибър, а концепцията му далеч не е насочена към спазването на диета, благодарение на която да се отървем от мазнините и килограмите в излишък. В случая е по-скоро удачно да се говори за пълноценното хранене, което да позволи на хората да водят активен и пълноценен начин на живот за възможно по-дълъг и продължителен период от време. Храненето от типа цветно казано с думи прости означава, че разнообразните и многобройни по вид хранителни продукти се характеризират със свои собствени цветове. Могат да се посочат много примери в това отношение, които да помогнат на интересуващите се да научат повече неща в тази насока. Така например съгласно теорията на професора плодовете и зеленчуците се разделят на групи от седем основни цветове.


    Червени храни при цветно хранене са например динята, доматите и цвеклото. Повечето от нас със сигурност отлично познават и трите, защото те могат да се консумират в съответното подходящо време през годината. От своя страна оранжево – жълтите храни могат да включват много неща, като е достатъчно например да се споменат лимоните и портокалите. Това са два плода с широка популярност, защото от тях се приготвят сокове. Специално този от лимон е много полезен и дори се препоръчва за консумация на гладно, така че да окаже полезно въздействие върху перисталтиката и цялостния процес на обмяна на веществата. Червено – виолетовите храни са малко по-различни в сравнение с чисто червените, макар че и в тях фигурира динята. Тези обаче, които се появяват на хоризонта, са от рода на сините сливи, червените ябълки и червеното вино. Макар че няма общо с плодовете и зеленчуците, виното с такъв цвят е доказано средство за регулиране на кръвното налягане. В страни като Франция, която по принцип се слави като отличен производител на вина, населението масово пие по една чаша вино на вечеря точно с цел да се постигне регулиране на кръвното. То в много случаи може да се окаже причина за сериозни заболявания.


    Броколите, бялото зеле, а също и брюкселското пък са трите основни продукта, които при цветно хранене се съдържат в групата на зелените храни. Всеки един от трите е добре познат, особено броколите, които присъстват в голям брой от спазваните диети и се препоръчват като гарнитура към обяда или вечерята. Така идва ред и на бяло – зелените храни, които от своя страна са най-силно представени от лука и чесъна. Когато става дума за здравето, чесънът заема видно място и точно поради тази причина се препоръчва за консумация през зимата. Свойствата на чесъна са такива, че са насочени против паразити и други вредни микроби, които, веднъж влезли в организма, незабавно разпространяват различни по вид вирусни инфекции. Ето защо цветното хранене е термин, който е много полезен за хората с оглед на това, че благодарение на него те могат да предпазят организма си от заболявания и да се радват на добро здраве.