Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Защо напълнявамеОще от Защо напълняваме

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Закуската е несъмнено най-важното хранене за деня, но за съжаление много хора или го пропускат, или ядат каквото им попадне и така неволно или съзнателно сами си създават сериозни рискове за здравето.  Тя е свързана пряко с отговора на един от най-важните и съществени въпроси, а именно защо напълняваме. Преди обаче да се впуснем в разсъждения над тази тематика, трябва да сме наясно с начините, по които функционира човешкият организъм. Захарта в клетките и кръвта е източникът на достъпна енергия за организма. Що се отнася до това кой е най-големият ползвател на захар в нашия организъм, това е несъмнено мозъкът. Мазнините от своя страна са сравнително по-труден източник за енергия, като в това отношение организмите са в състояние да съхраняват не повече от 2 000 калории във вид на захар и неограничено количество от същите под формата на мазнини. С помощта на инсулина се извършва регулирането на нивото на на захар.


    Гликемичен индекс е понятие, на което трябва да се обърне специално внимание от страна на тези, които търсят отговора на въпроса защо напълняваме. По-здравословните видове захари се разпадат по-бавно за сметка на други, които съответно могат да се класифицират като бързо разпадащите се нездравословни захари. Бързата захар води до предизвикването на бърза реакция на задстомашната жлеза и впоследствие се стига до изхвърлянето на инсулин в кръвта. Така нивото на захар кръвта се снижава и хората изпитват потребност да консумират нещо сладко. По същото време обаче в организма се натрупват и някои мазнини и ето по този начин се стига до попадането в един своеобразен омагьосан кръг. Захарта се превръща в мазнини и ние изпитваме чувство на глад, което се повтаря до безкрай. Тук идва моментът да се обясни значението на простите и сложни въглехидрати, всеки един от които е необходим за здравето ни поради факта, че те стоят в основата на изработването на енергия от страна на клетките ни. Напоследък диетите с ниски въглехидрати са много популярни и това води до промяна в мисленето на хората, много от които са склонни изобщо да се откажат от приема на въглехидрати.


     Сложните въглехидрати са богати на фибри продукти, които водят до значителни подобрения в храносмилането. В случай че наистина имаме намерение да се откажем от простите въглехидрати и захари, има някои ценни за спазване препоръки.Четенето на етикета е първото важно нещо, което следва да направим наред с търсенето на само такива продукти, които не са подложени на силна обработка или пък са рафинирани. Наместо плодови сокове, е далеч по-добре да се ядат плодовете, а по отношение на белия хляб, е добре той да се замени с пълнозърнест. При търсене на логичен отговор на въпроса защо напълняваме, изниква в съзнанието ни и консумацията на зърнени храни. Така изкуствено разфасованите корнфлексове, е по-добре да се прибегне до хапването на натурални пълнозърнести смески. Това са само малка част от начините, които могат да ни помогнат да си отговорим на въпроса защо се стига до напълняване и едновременно с това да намерим начин да свалим килограмите в излишък.