Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

АлоеОще от Алое

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   В наши дни растението алое се радва на огромна популярност в световен мащаб,но то се използва още от дълбока древност. Така първите сведения за наличието му датират някъде около 400 години преди Христа, а известни управници като римската кралица Клеопатра редовно са прибягвали до употребата му под различни форми. Още Хипократ, който е свързан с даването на кръстената на негово име лекарска клетва, усилено препоръчва продукта като ефикасно средство в борбата с косопада и стомашните язви. Ето защо още от този етап алоето се е превърнало в символ на здраве и дълголетие, а в наши дни той намира приложение в различни диети, хранителни режими и рецепти. Алое Вера Бармаденис Милер е единствената по рода си разновидност на продукта, в който се съдържат голяма част от полезните му добавки. Иначе в практиката са разпространени над 300 вида, всеки един от които може да се похвали със собствени характеристики и специфики.


    Един от ценните видове алое е този, който още навремето се отглежда от колонизатори в Холандия като средство, което действа разхлабващо на организма и се предлага на хората под формата на прах. Не на последно по важност място трябва да се спомене и онази разновидност, която е специално предназначена за отглеждане в закрити пространства и подпомага растежа на засадените в саксии растения. Когато се говори за алое, неизменно в съзнанието на много хора веднага изниква прочутият сок. Той е популярен най-вече с това, че е богат на съдържание на един специфичен захарид, който се произвежда от тялото на човека някъде до годините на настъпването на пубертета. Всички клетъчни мембрани съхраняват въпросната субстанция, ето защо ние вече имаме сигурен и надежден защитник срещу вируси и ефикасно подсилващо средство за укрепване на имунната система. Една от тайните на захарида е свързана с надеждната защита на гръбначния мозък, който може да се увреди в резултат на химични реакции или пък при употреба на наркотични вещества. Казано най-общо, защитените с този захарид клетки повече не могат да се заразят с вируси и са винаги здрави, което от своя страна пряко се отразява върху цялостното ни здравословно състояние.


     Съставките на алое са много важни и вероятно някои от тях са добре познати на хората за сметка на други, като в случая се акцентира върху тяхното точно количество. Така например полизахаридите и микроелементите в алоето са равномерно разпределени по 13, докато основните мастни киселини са четири на брой. Това са съответно са сапонини, лингнини и мастни киселини. Основната съставка на продукта обаче си остава споменатият вече полизахарид, който освен в него се среща и в два редки вида гъби. Още едно важно за запомняне обстоятелство е свързано с температурата, при която захаридът се разпада и практически става негоден и некачествен за употреба. Това се случва при положение, че градусите се повишат до 80. През останалото време захаридът си остава надеждно средство за защита на клетките и гръбначния мозък, които всеки ден са атакувани от многобройни и опасни вируси. Ако искаме да сме здрави, употребата на алоето е силно препоръчителна.