Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

БелтъчиниОще от Белтъчини

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   По своята същност белтъчини представляват полимери, които се делят на аминокиселини. Човешкият организъм не е в състояние да произвежда осем от тях, които са незаменими. Поради тази причина единственият начин за набавяне е посредством храна, в чийто състав те се съдържат. Най-голямата полза от този продукт се състои именно в това, че те ни осигуряват необходимите осем аминокилесини.  Ние като истински професионалисти с богат опит знаем всичко за тях и за ползите, които носят за организма и здравето в дългосрочен план. Четири килокалории е размерът, на който се равнява приемането на един грам. Това е енергийният еквивалент, който трябва да се знае много добре от искащите да се хранят правилно и здравословно хора. Само по този начин те ще са в състояние веднъж завинаги да се отърват от излишните килограми, които вредят на здравето и създават добри предпоставки за възникването на различни болести. Белтъчините са много важни и по отношение на преработката си.


    Тя се извършва посредством ензими, които се произвеждат от стомаха и някои други части на организма. Сред тях са например панкреасът и стената на тънкото черво. Отпадъчните продукти и киселини се отделят винаги в процеса на смилане на белтъчини, като това е една от най-съществените им отличителни характеристики. Това е свързано с проявата на внимание и съобразителност всеки път, когато белтъчините се приемат в комбинация с други хранителни продукти. Съществуват много на брой фактори, които определят нуждата на всеки човек от необходимостта да приема белтъчините. Сред тях се открояват храносмилането и качеството на самите белтъчини, като тяхната правилна консумация може да доведе на по-късен етап във времето от намаляване на нуждата от тях. Едновременно с това спада и процентът на отделяните вредни за организма киселини и отпадъчни продукти, които няма как да повлияят положително върху здравето ни. В природата те вървят ръка за ръка с мазнините, които понякога са в прекалено големи количества и това води до затлъстяване и чувствително покачване на килограмите. Животинските белтъчини се намират в повечето видове месо и риба, които са съществена част от менютата на много от хранещите се здравословно хора.


    Делът на двата вида хранителни вещества при рибата и месото е почти в еднакви количества, като все пак се наблюдава известна доминация на белтъчини. В млечните продукти съотношението е почти идентично,  а това най-добре си личи при сиренето. Растителните белтъчини пък се срещат в различните видове ядки, като например фъстъци и лешници. Там преобладават мазнините, което не ги прави толкова полезни за организма. Ядки се консумират предимно от онези хора, които имат нужда да качат килограми или мускулна маса. При приготвянето на различни храни е възможно да се постигне увеличение на мазнините за сметка на белтъчините. Типичен пример е когато се използва олио или зехтин. Ако обаче се набляга на консумацията на предимно обезмаслени продукти, то белтъчините са в по-големи количества за сметка на мазнините. Храната трябва да съдържа поне 10 процента от първите, за да може да бъде определена като богата на тях. Тя е много полезна за здравето и организма.