Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

БелтъчиниОще от Белтъчини

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Понятието белтъчини е често и нашироко обсъждано, като за него се носят различни слухове. Много от фактите са верни, но също така и голяма част са чисто и просто измислица и мит. На първо място е важно да се отбележи, че тези съставки са жизнено необходими за всеки човешки организъм. 22 на брой са аминокиселините, които се съдържат в състава на това по своята същност органично съединение. Мускулите и органите са местата, където те се държат на съхранение, а впоследствие нашият организъм ги използва за изграждане и обновление на тъканите. Едно от нещата, на които следва да се обърне специално внимание, е по какъв точно начин те оказват влияние върху нашето тегло и дали то е в положителна или отрицателна насока. В тази връзка на преден план изпъкват диетите, при които се набляга на протеините, защото те стоят в основата на контролирането на усещането за глад. При усвояване на която и да е белтъчина, до мозъка достигат сигнали, че гладът намалява.


    Белтъчини са важни и с оглед състоянието на тялото ни и това на мускулната маса, която поради липса на натоварване и с течение на годините може да отпусне. Това е в изключителна степен вредно за някои съществени процеси в организма, като например метаболизма. Вдигането и свалянето на нивото на захарта в кръвта е още едно нещо, което е пряко свързано с ползите от приема на това вещество. Получаването на белтъчини без в тях да има високо съдържание на мазнини е напълно възможно, ето защо от подобна възможност би следвало да се възползва всеки. Ядките, соята и храните от типа пълнозърнести са само три от многобройните примери, благодарение на които се стига до усвояването им без приема на вредни мазнини. Когато се говори за значението на белтъчините и всички ползи, които оказват върху организма, няма как да се отрече значението на водата. Тя е съставна част на всички клетки, органи и тъкани, както и на всички процеси в организма. Извличането на токсините от организма, спомагателността върху гъвкавостта на ставите и мускулите и естественото овлажняване на кожата са три от предимствата на водата.


    Процесът на обезводняване е много неприятен за организма, ето защо има изпитани начини, благодарение на които да познаем дали в ежедневието си поемаме необходимото количество вода. Необходимо е изпитото количество да се мери в чаши, всяка една от които в размер на 225 грама. В случай, че прекарваме голяма част от деня си в движение, се препоръчва винаги да носим в себе си три или четири спортни бутилки. Те са в размер на до 700 милилитра, а изпити две от общо четири означава, че нещата с пиенето на вода са наред. Не на последно по важност място трябва да обръщаме внимание на количеството белтъчини, които има в голяма част от хранителните продукти. Така например в една чаша мляко те са осем грама, докато в едно яйце количеството се равнява на шест грама. При една супена лъжица фъстъчено масло белтъчините достигат до четири грама, а при пуешкото и свинско месо те са съответно 27 и 20 грама при количество месо 85 грама.