Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Физическа активностОще от Физическа активност

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Физическа активност винаги оказва положително и благотворно въздействие върху нашия организъм, без значение дали теглото ни е под, над, или напълно в нормалната норма. Много са предимствата на физическите натоварвания, благодарение на които организмът се поддържа в отлично състояние и се предпазва от заболяванията. Контролирането на нивото на захар в кръвта и на теглото посредством ускорения процес на обмяна на веществата са първите две от предимствата, на които следва да се обърне специално внимание. Развитието на високо кръвно налягане и диабет също се препятства благодарение на активното физическо натоварване, а не на последно по важност място, упражненията в значителна степен спомагат за заздравяването и укрепването на мускулите и костите. Забавянето на процеса на стареене и предпазването на сърдечно – съдовата система са други два от факторите, които само подсилват ефекта от упражненията и доказват, че те са много полезни за хора на различна възраст. По-доброто мислене и движение е също резултат от постоянните физически натоварвания.


     Как да тренираме е въпрос, който неизменно възниква в съзнанието на повечето хора, които са склонни да се отдадат на усилена физическа активност. На първо място имаме нужда от разнообразни по характер упражнения, така че всички мускулни групи да получат необходимото натоварване. Също така не бива да забравяме, че колкото повече упражнения правим, толкова повече редуцираме шанса да станем жертва на заболявания на сърцето. Въобще физическото натоварване е сигурен ключ към воденето на активен и пълноценен начин на живот, който отваря вратите към дълголетието. Ефективното трениране е фактор, на който трябва да се обърне внимание. Две интензивни тренировки, състоящи се в около 15 минути бягане е една чудесна възможност, която дава отлични резултати. Две бързи тренировки на велоергометър и последвалите ги в следващите дни 30 до 40-минутни тренировки е още един начин да разнообразим седмичната си програма за трениране. Не е за пропускане и възможността поне един път седмично да посещаваме йога курсове, а в допълнение към това може да се прибави и продължителното разхождане пеша – поне в рамките на един час или дори час и половина. Приемането на храна в умерени количества е също много важен аспект.


     Здравата кожа е такава именно благодарение на физическа активност, но не бива да се омаломажава и значението на правилното хранене, което пряко засяга кожата на цялото тяло. Овлажняването, почистването и намаляването на отоците са само малка част от благоприятните неща, които осигуряват подхранващите козметични средства и процедури, на които всеки ден по света се подлага огромен брой мъже и жени. Витамините, минералите и полезните киселини пък се поемат от организма и също влияят полезно на кожата. Що се отнася пък до още един важен аспект за активното физическо натоварване, трябва да хапваме умерено, а не да преяждаме. До последното често се стига във вечерните часове, но това е много вредно за организма и нерядко е причина за напълняване или покачване на кръвното налягане и нивото на холестерола. Само от нас зависи дали ще тренираме редовно и доколко полагаме необходимите усилия да сме в добро здравословно състояние.