Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Изчистване на организмаОще от Изчистване на организма

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Изчистване на организма е пряко свързано с метаболизма, известен просто като обмяна на веществата. За него едва ли са хората, които знаят най-важните и основни неща, които трябва да се вземат под внимание. Най-общо казано, като се обменят, веществата превръщат храната в енергия и именно това е, което трябва да се запомни на първо време. Едновременно с това бързата обмяна е от жизнено важно значение, защото способства изгарянето на повече калории. От своя страна това ни помага да отслабнем за кратък период от време и да се отървем от мазнините и килограмите в излишък. Освен този метод, в практиката са известни и други начини, благодарение на които се стига до освобождаване от килограмите и възвръщането на предишното отлично състояние на фигурата. Метаболизмът е пряко съпроводен от два процеса, които са противоположни, но протичат паралелно. Анаболизъм и катаболизъм са имената на двата процеса, като единият е свързан с усвояването на хранителни вещества. Другият пък спомага разпадането на веществата.


    Важно е при споменаването на термина изчистване на организма да се обърне внимание на онези фактори, които поради една или друга причина водят до забавяне на метаболизма. Излишъкът на прости въглехидрати и захар и килограмите в повече несъмнено са сред нещата, които са вредни за обмяната на веществата. Недостигът на вода отсъствието на активно физическо натоварване са също неща, на които трябва да се обърне необходимото внимание. Следващо по важност е обстоятелството, свързано с броя на хранения за деня. Много хора са склонни да консумират храна само три пъти – закуска, обяд и вечеря. Истината е, че това води до забавяне на обмяната на веществата. Ето защо за да променим нещата в наша полза, е добре да преструктурираме хранителния си режим и да ядем поне пет или дои шест пъти на ден. Посредством шестте дневни хранения се постига правилното регулиране на глада и падането на кръвна захар. Физическото натоварване е още един от процесите, които имат значение за прочистването на организма от всички токсини и вредни вещества. Плуването, тичането и разходките са три от начините, които оказват благотворно въздействие върху обмяната на веществата.


    Задължителен елемент е закуската, което отдавна е известен факт на много хора. Закусването е процес, пропускането на който веднага води до разпращането на тревожни сигнали за глад и организмът е принуден да реагира навреме. С цел намаляването на енергия, хормоните започват да забавят обмяната на веществата. Едновременно с това се стига и до непълноценното изгаряне на енергоносителите като мазнини и захар. В крайна сметка всичко се свежда до невъзможността да отслабнем и трайно да се отървем от излишните мазнини и килограми в излишък. За да прочистим организма, е много важно и едва ли не задължително да пием колкото се може повече вода. В горещите летни дни изпитото количество може да достигне до три или четири литра. Не е желателно да се консумират сладки и газирани напитки, защото те разрушават костната ни система. Добавянето на базисни продукти е правилен подход, които подпомагат оптимизирането на веществата във всяка клетка през целия ден.