Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Купуване на хранаОще от Купуване на храна

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Купуване на храна е дейност, която всеки ден се извършва от много хора. За съжаление това, което не правим, е да изчитаме подробно етикетите, които ни информират за съдържанието на мазнини, калории и много други. Необходимо е също така да се научим да разчитаме по правилен начин продуктите. Така например една кока кола се равнява на две порции, а не на една. Несъмнено намаляването на порциите с цел отслабване може да доведе до появата на усещане за глад, но преодоляването на дискомфортa от такова естество има своето ефикасно решение. Богатата на целулоза храна и пиенето на много вода например са два изпитани и доказани метода. Необходимо е също така да ядем нискокалорична храна и да дъвчем бавно и продължително, така че храната да бъде разградена оптимално от организма. Трансмазнините е още един от факторите, пряко свързани с покупката на правилната храна и с начините ни да се опазим от това да купим нещо вредно.


    Маргаринът, печивата и много от готовите полуфабрикати са част от нещата, в които трансмазнините се съдържат, но този фактор се забравя при посотянното и често купуване на храна. Добре за нас до известна степен е, че в природата въпросните мазнини не се срещат, а се постигат единствено по изкуствен път. На първо място те са вредни поради факта, че в значителна степен повишават нивото на холестерола. Това е и основната причина, която кара редица организации от областта на здравеопазването да препоръчват тяхното окончателно спиране от страна на хората по света. Тук отново изпъква значението на внимателното и задълбочено прочитане на етикета, който ни дава необходимата информация за съдържанието на даден продукт. Маргаринът и маслото са два от хранителните продукти, които ние почти винаги консумираме на закуска. Ако обаче трябва да сме обективни, и двата като цяло са доста вредни. Докато маргаринът се характеризира с високо съдържание на трансмазнини, то при кравето масло не липсват от наситените такива. Ето защо прекалено честата консумация на масло води до повишен холестерол, който от своя страна е отлична предпоставка за възникването на опасни заболявания, например за сърцето.


    При купуване на храна не бива да забравяме и очевидният факт, че от мазнина до мазнина има разлика и точно затова не всяка от тях е толкова вредна за нашия организъм. Мононенаситени, полиненаситени и ненаситени са трите основни вида мазнини, като всяка една от тях има собствени особености. Добрите мазнини са именно тези от първия вид, а те от своя страна включват ленено, бадемово и рибено масло. От друга страна вторият вид мазнини определено не оказват чак толкова полезно въздействие върху организма, защото включват царевично, сафлорово и други видове масла, които се подлагат на рафиниране. Наситените мазнини също се считат за лоши, защото включват краве, фъстъчено масло и маргарин. Ето защо предвид нещата, които вече знаем за мазнините, трябва да си изясним от кой точно вид имаме нужда. Не повече от 30 или дори 20 калории от мазнини на ден са ни нужни, за да получи организмът точно това, от което се нуждае.