Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

МазниниОще от Мазнини

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Мазнини са много важни за организма ни, но само при положение, че се консумират в определените допустими граници. Така докато при мъжете е нормално да се приемат до три процента, а при жените 97, всяко едно надвишаване или приемане на по-малко с течение на времето може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Ако се стигне до понижено приемане на посочените количества, със сигурност се стига до отслабване на тялото. И докато при мъжете се чувства не само физическа слабост, то при жените е неизбежен процесът на нарушаване на месечния цикъл. За да се направи разлика между мазнините и техните функции и съответно вреди за организма, е необходимо да познаваме основните видове. На първо място се нареждат подкожните, които в по-малка или голяма степен са ни добре познати. Те се натрупват в съединителната тъкан между кожата и мускулите. Висцералните се натрупват във вътрешността, например в областите на черния дроб и сърцето.


    Бялата и кафявата мастни тъкани са другите два основни вида мазнини, като съответно първата и втората се проявяват на различни места. Бялата тъкан е важна най-вече с оглед на доставяното количество енергия, както и че предпазва костите и органите. Що се отнася обаче до кафявата, тя се среща най-често при току що новородените бебета. Едно от важните неща, които изпълнява, е да генерира топлина, така необходима за все още крехкото бебешко тяло. Необходимо е обаче да се отдели още малко внимание и време на висцералните мазни образувания, защото те се намират непосредствено във важната и ключова за всеки организъм коремна област. Диабетът от втори тип и различните сърдечни заболявания са само малка част от проблемите, които можем да си докараме при тяхното наличие в организма. Те са и коварни, защото не могат да се видят и почувстват, но независимо от това са силно активни. Застоялият и заседнал начин на живот, неправилното и нередовно хранене и още много други са предпоставки, които все влияят благотворно за образуването на подобни образувания, които впоследствие се оказват сериозна пречка за здравето ни и могат да го застрашат, независимо на каква възраст се намираме.


    Наситените мазнини присъстват в голяма част от хранителните продукти и именно те са един от основните източници на висцералните такива. Липсата на протеин и фибри в храната в достатъчно количества също е една от основните причини да се стигне до появата на мазнините от този тип. Съдържанието на мазнините от добрия и лошия тип е това, на което трябва да се обърне специално внимание. Така например добрите в една шепа ядки са в размер на 3 чаени лъжички, докато в една супена лъжица олио количеството достига до 5. Продуктите за целево хранене служат за ускорение на процеса, като по своята същност те са различни по вид. Хранителният белтъчен шейк е определено продукт с огромно значение и за него се знаят твърде много полезни неща. Той трябва да съдържа повече от 20 грама белтък, 22 въглехидрати и 5 грама мазнини за една порция, а и да съдържа суроватъчен белтък за усвояване на храната.