Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Намаляване на теглотоОще от Намаляване на теглото

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се
   Намаляване на теглото е важно за всички хора, които от дълго време имат трудности с килограмите и мазнините в излишък. При опитите ни да отслабнем на всяка цена трябва да се обърне внимание на процеса обмяна на веществата, известен още като метаболизъм. Редуцирането на килограмите е пряко свързано с подбора на правилната храна, като на първо място в списъка се нареждат белтъчините. Следват въглехидратите и мазнините, а всеки един от тези три има определен индекс, който трябва да се знае добре от хората. Доказано е отдавна, че обикновено намаленият прием на въглехидрати не успява да постигне кой знае колко добри резултати. Ето защо при ниско въглехидратната диета е важно да се наблегне на приема на протеини, някои от които са млякото, сиренето и пилешкото месо. Важно е да ядем поне по пет продукта на ден по наш избор, независимо в каква комбинация. Така например е удачно да се ядат извара, соево мляко или соеви сирена.

    Наред с приема на протеини, трябва да помислим и за това кои продукти е наложително да спрем с оглед постигането на отлично намаляване на теглото. Обработеното месо и мазните сирена са първите две неща, от които трябва да се лишим. Не на последно по важност място е редно да се ограничи приемът на животинските карантии и на онова прясно мляко, което се характеризира с висок процент масленост. Така идва ред и на въглехидратите, които също като протеините имат жизнено важно значение за отличното състояние на организма. Препоръчително е да приемаме поне по шест продукта от тази група, като отново изборът е напълно индивидуален, а също така е и разнообразен. Овесените кълнове, зелените чушки и боб, целина, краставици и зелена салата са само малка част от продуктите, препоръчвани за прием през деня. Що се отнася до това какво трябва да спрем да приемаме при опитите ни да постигнем редукция на килограмите, на първо място се откроява белият хляб и всички производни на брашното. Царевицата, белият ориз, газираните напитки и коренните растения също са неща, от които трябва да се лишим, защото не са полезни.


     Последни от храните са мазнините, някои от които имат огромно значение за намаляване на теглото. Рибните масла, маслото от авокадо, конопеното масло и маслото от семки и грозде са продукти, които обезателно трябва да набавяме за нашия организъм. Идва ред и на онези продукти, които трябва да спрем да консумираме, а на първо място това са наситените мазнини, срещащи се в маргарина и други продукти, подложени на обработка. Частично хидрогенизираните мастни киселини също са вредни, ето защо и те трябва временно да се спрат, освен ако не искаме да имаме и занапред проблеми със здравето в резултат на килограми и мазнини в повече. Етикетите на продуктите са едно от нещата, на които винаги трябва да обръщаме внимание, така че по всяко време да знаем какво купуваме. Броят на калориите, мазнините и другите неща се следят стриктно и по този начин се постига отличен избор на храната, която ни помага да отслабнем.