Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Психологически аспекти за наднорменото теглоОще от Психологически аспекти за наднорменото тегло

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Програмите ФАТ, което в буквален превод от английски означава „дебел”, са пряко свързани с многобройните психологически аспекти за наднормено тегло. Преди всичко е важен за отбелязване фактът, че в миналото – още от най-ранна дълбока древност – човекът се е препитавал предимно с лов на месен дивеч. Ето защо още на този етап от времето може спокойно да се допусне, че се е стигало до появата на мазнини и килограми в излишък. Днес благодарение на развитието на медицината и методите на правилното и здравословно хранене, почти всеки може да се пребори с килограмите и отново да възвърне отличното състояние на своята фигура. В името на програмата обаче се крие и още едно определение, което е от решаващо значение за нейната същност. Това са термините глад и температура, които до голяма степен стоят в основата на активизирането на тези програми в природата. За тях трябва да се знаят много важни неща.


    Студ, глад, бременност и стрес са четири от основните психологически аспекти за наднормено тегло. Макар да нямат много общи неща помежду си, това не означава, че не допринасят в значителна степен за повишаването на килограмите. При положение, че се стигне до задействането на тези програми в природата, в тялото ни се задвижват редица химични реакции и промени, които повлияват пряко или косвено на състоянието на теглото. Приемането на повече калории върви ръка за ръка с изгарянето на повече мазнини, а също и при засилено чувство за глад е съвсем естествено да имаме желание за консумация на предимно тлъсти и богати на мазнини храни. Типичен пример в това отношение е свинското месо или пържените продукти. Метаболизмът се забавя, което е пак естествена последица от тези програми, а това вече може да се окаже сериозен проблем за здравето. Воденето на заседнал начин на живот и чувството за летаргичност са типични симптоми, които в крайна сметка няма да доведат до нищо добро, а само ще засилят и без това видните проблеми с килограмите и мазнините в повече. Съхраняването на калориите пък води до натрупване в мастните клетки, а самите те никога повече не ги напускат.


    Психологически аспекти за наднормено тегло включват и едно малко непознато и дори смятано за странно явление, което обаче не е нищо друго освен продукт на нашето подсъзнание. Става дума за това, че тялото се нагажда по такъв начин, че смята наддаването на килограмите за най-добрия възможен начин. В тази връзка трябва да се спомене и прословутият закон на Джеси, на който вероятно са попадали много хора, упорито борещи се с мазнините и килограмите в излишък. Видовете стрес за организма също като програмите могат да се окажат ключов фактор за отключване на реакция на тялото, при която то е склонно да пълнее бързо. Хроничните диети са на първо място и са от такъв тип, че карат тялото да има усещане за живот в гладни години и иска да си скъта мазнини за черни дни. Клетъчният глад е още една причина за преждевременно пълнеене, което означава неполучаването на микро и макронутриенти.