Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Спорт и енергияОще от Спорт и енергия

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Необходимостта от спорт и енергия за организма е актуална през целия ни живот, така че тялото винаги да бъде в отлично състояние. За съжаление през последните години се наблюдава тенденция, според която спортуването намалява за сметка на трупането на калории. Заседналият начин на живот също е една от основните причини, довели до значително влошаване на здравето. Важен за отбелязване е и фактът, че колкото по-малко се тренира и поддържа мускулната маса, толкова повече мазнини се натрупват в тялото. Всичко това може да има пагубен ефект върху организма, ако навреме не се предприемат необходимите мерки. Гладните диети и липсата на белтък в достатъчни количества в храната са още две от причините, в резултат на които се стига до деградирането на мускулите. Благодарение на редовните физически натоварвания и постоянните упражнения на първо място се постига заздравяване на мускулната и костна системи. Освен това натоварването оказва и благоприятен психологически ефект.


    Вероятно могат да се посочат три основни предимства на тези хора, които се интересуват от спорт и енергия и особено наблягат на практикуването на определен вид спорт. Той способства за намаляване на килограмите и калориите, а не на последно по важност място е отговорен и за подобряване на психическото ни състояние. В комбинация тези неща са отлична предпоставка за воденето на активен и пълноценен живот, лишен от сериозни и опасни заболявания. Физическите упражнения, колкото и различни да са по своята същност, помагат на хората в няколко основни направления. Типичен пример в това отношение е подобряването на мисловната дейност, както и подобрението по отношение на движението ни. Контролът на нивото на захар в кръвта и намаляването на холестерина са още два фактора, на които би следвало да се обърне специално внимание. Списъкът с предимствата от физическо натоварване може да се продължи до безкрай, а повишението на енергията е едно от нещата с решаваща важност. Всеки има нужда от нея, за да бъде активен през деня и да не усеща прекалено осезаемо чувство на умора, отпадналост или летаргия. Когато става дума за излизане от състояние на депресия, отново можем да заложим на упражненията.


    Спорт и енергия имат значение и за пълноценното функциониране на сърцето, което е несъмнено един от най-важните ни органи. Плуването, джогингът и карането на велосипед са само три от примерите, които могат да се посочат като ефикасно средство за укрепване на сърдечно – съдовата система. Бързото ходене и още много други неща от този род също са добро решение, което с течение на времето дава очакваните резултати. Редица изтъкнати специалисти в областта на аеробиката горещо препоръчват активно физическо натоварване в рамките на три до пет дни, като средната продължителност на една тренировка не бива да надвишава повече от 45 минути. За да си набавим енергия, е възможно да прибегнем и до консумацията на някои специфични продукти с благотворно въздействие върху организма. Една такава е билковата напитка от типа разтворима, която води до подобряване на процеса на обмяна на веществата и разделя мазнините на енергия и вода, поради което  чувстваме прилив през целия ден.