Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

ВечеряОще от Вечеря

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Вечеря е със сигурност едно от основните хранения за деня и като такова се полага да му се обръща специално внимание. Тя има съществено значение най-вече при спазването на диети, имащи за цел да ни помогнат ефикасно да се справим с килограмите, както и при програми с детоксикираща за организма цел. Един от основните проблеми, който заслужава разискване при разглеждането на вечерята като основно хранене, е свързан с нивото на калоричност. В никакъв случай не трябва да се стига до положение, в което се минава нивото от 25 процента. Обезпечаването на дневните нужди от енергия се извършва именно благодарение на поетата храна от организма, но през първата половина на деня. Тогава най-често хората са активни, защото трябва да отидат на работа или до някое друго място, което изисква от тях да се движат. Хлябът, оризът, картофите и сладкото са само малка част от продуктите, които поглъщаме в посочения времеви интервал, а това всъщност са основни въглехидрати.


   При вечеря много често се консумират храни, които минават за среднощни закуски. Независимо какво ядем в тези късни часове на денонощието, това е със сигурност едно от най-лошите неща, на които подлагаме организма си. Нощната почивка е времето, през което храносмилателната ни система използва едва половината от наличния си капацитет. Преработката  и усвояването на храната е още по-трудно през нощта и поради факта, че тялото ни се намира в легнало положение. Има се предвид обстоятелството, че земното притегляне не действа в правилната насока, но всъщност не са много хората, които се замислят и обръщат необходимото внимание. Има редица преимущества, които могат да се изтъкнат като естествен резултат от правилното вечеряне, при това в дългосрочен план. На първо място се постига много по-лесен контрол на теглото, а също така в значителна степен се облекчава работата на стомаха. Занижава се рискът от хронични заболявания, а също и тези на червата, които понякога прерастват в рак. Това е от особено важно значение предвид факта, че в наши дни болните от онкологични заболявания се увеличават ежедневно. Ето защо на вечерята трябва да се гледа като хранене за деня, но определено с повече специфичност.


    Специалистите и диетолозите горещо препоръчват по време на вечеря да се избягват тежките въглехидрати, каквито са например печените картофи. Истината е, че едно парче пица, картофи или ориз се счита от много хора за сравнително лека вечеря, но това може да доведе до много негативи за организма ни, които в крайна сметка ще ни принудят да се подлагаме на диети или лечение в зависимост от сложността на ситуацията. Предвид трябва да се вземе факта, че погълнатите вечерта въглехидрати много бързо се трансформират в мазнини, защото няма къде да се изразходят, докато през деня хората се намират в движение. Също така вечерята с въглехидрати е такава, че дори и при поглъщането на много от тях, не се чувства необходимата ситост. Газовете и подуването на червата са естествена последица от неправилното хранене вечер, защото често се консумират тестени изделия в комбинация с газирани безалкохолни напитки.