Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Защо трябва да отслабнемОще от Защо трябва да отслабнем

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Защо трябва да отслабнем е въпрос, който често си задават много хора. Отговорът му е изключително лесен и дори елементарен, макар че едва ли се случва да мислим сериозно върху него. Истината е, че затлъстяването може да доведе до сериозни заболявания на организма, които да попречат на воденето на активен и пълноценен живот. Преди всичко отслабването е свързано с пълна промяна на начина на хранене, а не със спазването на много диети за кратък период от време. В науката има много доказателства по отношение на това какви могат да са последиците от затлъстяването. На първо място се откроява високото кръвно налягане, което е популярно с медицинското си название хипертония. В резултат на него може да се стигне до появата на мозъчни инсулти или инфаркти, които често се оказват фатални. Още едно типично заболяване в резултат на затлъстяването е диабетът, като в случая се визира този от втори тип. При него се стига до инвалидизиране.


    Ракът и артрозата са още две от коварните заболявания, които имат пряка връзка с отговора на въпроса защо трябва да отслабнем. Така например в първия случай при жените са застрашени матката, яйчниците, гърдата и дебелото черво. Този орган всъщност може да създаде неприятности и на представителите на мъжкия пол, които често страдат и от рак на простата и скротумите. Високият процент на мазнини  е една от причините за развиването на ракови заболявания, а от своя страна мазнините недвусмислено имат връзка със затлъстяването. Що се отнася до артрозата, тя е естествен резултат от натиска върху ставите, който оказва повишеното тегло. Травмите и заболяванията на опроно – двигателния апарат е също важен аспект, на който трябва да се обърне необходимото внимание. Варикоза на долните крайници, трудното забременяване и още много други здравословни проблеми могат да се дължат на затлъстяването, ето защо появата му не бива да се игнорира. Не на последно по важност място следва да се обърне внимание на естетическите и социални причини. За много хора слабото и стегнато тяло е сигурен признак за красота и привлекателност. Въпреки всичко наложеното от нас самите отслабване трябва да е приоритет от индивидуален характер.


     Аспектите от емоционален характер на затлъстяването са още един важен момент при разгадаването на въпроса защо трябва да отслабнем. Емоционалното страдание е един от рисковите моменти в живота на всеки, защото може да се стигне до прекомерно покачване на килограмите. Наред с промяната на хранителните навици от грешни към правилни, е важно за всеки да направи промени и по отношение начина си на мислене. Позитивната нагласа е от особено важно значение за постигането на отлични резултати в борбата с килограмите и мазнините в излишък. Промяната на основните причини, които са довели до появата на тегло от типа наднормено, дава трайни и положителни резултати. В тази връзка трябва да се посочи, че в основата на много предизвикателства за отслабване стои именно позитивното мислене, което е  едно от най-силните и надеждни оръжия за справянето с трудни ситуации като тази, каквато несъмнено представлява трайното отслабване.