Това е уебсайт на Независим Член на Herbalife. За официалния уебсайт на Herbalife, моля посетете bg.myherbalife.com X

Здраве за сърцетоОще от Здраве за сърцето

За трайни и продължителни резултати се запишете в 13 седмичния ни курс, подобрете здравето си, забавлявайте се с козметичните ни партита, танцувайте с нас и не збравяйте, че без усилия няма постоянни резултати, но с нас усилията ще са ви приятни!
Регистрирай се

   Безспорно темата за здраве на сърцето е много важна, независимо че доста хора не са склонни да се замислят за сериозността на положението. Достатъчно е да се погледне известната към настоящия момент статистика за заболявания на сърдечно – съдовата система. Коя е правилната диета за сърцето и по какъв начин тя ще ни помогне да преодолеем риска от заболявания, които евентуално да застрашат сериозно нашето здраве? Преди всичко трябва да обърнем внимание на това каква храна консумираме по време на храненията ни. Това е първата и основополагаща стъпка, с която започва сърдечната диета. Правилните режими на хранене са от жизнено важно значение при положение, че хората наскоро са претърпели сърдечна операция и се възстановяват или като цяло страдат от сърдечни пристъпи. Богатата на витамин С диета укрепва функциите на сърцето и също така се характеризира с бедност на сол, мазнини и холестерини, всеки един от които е опасен за организма.


    Доброто хранене е от значение за крепкото и постоянно здраве за сърцето, като на първо  място се препоръчва консумацията на риба в по-големи количества. Богатите на белтъчини продукти също са много важни за подобрената дейност на сърцето, като е хубаво те да са разнообразни. Хапването на повече плодове и зеленчуци пък е обстоятелство, което едва ли има нужда от подробни обсъждания, но все пак е важно да се спомене. Вместо да наблягаме на животинските мазнини, е далеч по-удачно и правилно решение да ги заменим с растителни. Маслиновото и фъстъчено масло са само два от примерите в тази насока, до които можем да прибегнем по всяко време. Когато става дума за начините, по които да укрепим здравето на сърцето, неизменно трябва да се отдели внимание на Омега – 3. Това е продукт, за който може и да има хора, незнаещи най-важните неща и неговите положителни характеристики. На първо място той води до редуциране на опасностите от това сърцето да се разболее и впоследствие да се налага трудно и продължително лечение. Инфарктите и повишаването на кръвното налягане също намаляват благодарение на употребата на този продукт, а други негови предимства включват дефицит на болки в областта на ставите.


    При опитите ни да осигурим много добро здраве за сърцето, е важно да се посочат още някои от положителните характеристики на Омега 3. Така например този продукт намалява агресивността, като това твърдение е подкрепено от проучвания, проведени от учени от японски произход. Рибното масло е продукт, който води до намаляване на агресията, а този вид масло подпомага много дейността на сърцето. Също така е важен за отбелязване фактът, че благодарение на Омега 3 се стига до стимулиране на умствената дейност и развитие в ранна детска възраст. Колкото и невероятно да звучи, дори децата не са застрашени от заболявания на сърцето, ако навреме не се вземат необходимите мерки. Темата за здраво и добре функциониращо сърце е много важна не само за възрастни, но също и за млади хора, защото именно благодарение на него ние живеем пълноценно. За съжаление днес нередовното и неправилно хранене увреждат сърцето значително.